HorecaTegoed.

Details van dit project
Type Showcase
Doel Platform
Duur 3 dagen
Rol Interaction Designer
Skills Multidisciplinair samenwerken, UX design, design sprint

Het coronavirus

Door de wereldwijde uitbraak van het nieuwe coronavirus (COVID-19) hebben restaurants, hotels en cafés hun deuren moeten sluiten, om zo sociaal contact tussen mensen te verminderen. Dit verlies van inkomen kan ervoor zorgen dat sommige horecabedrijven in financieel zwaar weer komen.

Waarom HorecaTegoed

HorecaTegoed is een initiatief van ondernemers, voor ondernemers. Eeuwige roem en een succesvol bedrijf hebben is voor weinig ondernemers vanzelfsprekend. Door de noodzakelijke ‘lockdown’ van alle horeca door het COVID-19 virus, ervaren veel ondernemers in de horecabranche financiële druk.

Om ervoor te zorgen dat deze ondernemers zo min mogelijk slapeloze nachten zullen meemaken, is dit project opgezet. Initiatiefnemers van HorecaTegoed weten maar al te goed hoe vervelend gemist inkomen is en we helpen elkaar graag!

Mijn rol

Als UX/UI & Interaction Designer in opleiding kan ik goed meehelpen bij het opzetten van de website. Denk hierbij aan microcopy, visuele hiërarchie en layout. Ik heb mijn steentje bijgedragen door op deze vlakken mee te denken en werken. HorecaTegoed moet snel, simpel en goed te begrijpen zijn. Zeker omdat de doelgroep van HorecaTegoed erg uiteenloopt.

Wat heb ik hiervan geleerd?

En wat neem ik mee in mijn verdere ontwikkeling? Eigenlijk best veel. Ik heb namelijk nog nooit in een paar dagen, samen met mensen die ik niet persoonlijk ken, een compleet platform ontwikkeld. Een enorme uitdaging dus! Vooral het feit dat je snel keuzes moet maken en snel moet handelen, is goed tot me doorgedrongen tijdens dit project. Je hebt namelijk niet de tijd van de wereld. Er moeten zo snel mogelijk tegoedbonnen kunnen worden besteld door bezoekers.

Naast het snel in elkaar zetten van het platform, komt er natuurlijk bij kijken dat ik me heb moeten verplaatsen in de doelgroep. Die loopt uiteraard erg uiteen. Door feedback te vragen van familie, vrienden en opa's en oma's, heb ik de gebruikers er goed bij proberen te betrekken.

Ik hoop dat ik inderdaad, door mee te helpen aan die goede initiatief, een steentje heb kunnen bijdragen in het overeind houden van onze Nederlandse horecaondernemers.
👈   Terug naar mijn andere werk