Hier leer je mij écht kennen.

Hoi! Ik ben Tjitte IJzebrand de Jong. Heb je die naam al wel eens eerder gehoord? Vast niet. Mijn roepnaam is namelijk Thijs (je mag me dus ook gewoon zo noemen 😉). Ik ben geboren in Groningen en heb hiernaast ook een Friese achtergrond.

Eindelijk, nu we de voornaam-verwarring achter de rug hebben kunnen we verder. Laat me je wat vertellen over mezelf!

Dagelijks leven

Sinds een maand of twee heb ik me officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, als ZZP'er. In mijn vrije tijd was ik namelijk al jaren bezig om simpele WordPress websites van wat bekenden te bouwen en onderhouden, nu werd het tijd om het officeel te maken. Nu doe ik dus mijn eigen boekhouding en administratie hier naast, op kleine schaal natuurlijk. Ik vind dit erg leuk en leerzaam om te doen.

Waar ik verder naast school graag mee bezig ben? Dat loopt nogal uiteen; vaak ben ik bezig voor een project bij het Student Research Center (SRC), hier pas ik toe wat ik tijdens mijn studie leer, door bijvoorbeeld onderzoek te doen om zo digitale kansen te spotten voor allerlei bedrijven.

Ook heb ik gewerkt als Junior WordPress expert bij Monkey Vision, hier ondersteunde ik het web-team. Mijn hoofdverantwoordelijkheid lag bijvoorbeeld bij het verwerken van feedback van klanten en het doorvoeren van wijzigingen op hun websites. Wat ik het belangrijkste vind is dat ik leer om te werken in een team met meerdere disciplines, denk hierbij aan de marketing afdeling of bijvoorbeeld de grafische afdeling. Ik denk dat ik mezelf zo goed voorbereid op het werkveld na mijn opleiding, want daar zal ik ook te maken hebben met meerdere disciplines.

Passie

Naast school, het SRC en Monkey Vision heb ik ook samen met twee vrienden een eigen onderneming: MijnKleineDraak. Wij verkopen eerlijke babykleding die gemaakt wordt in Nederland! En dit is niet zomaar babykleding: dit zijn eerlijke drakenpakjes!

Ik wil je graag wat meer vertellen over MijnKleineDraak, maar vindt deze pagina anders zo lang worden. Dus lees via deze link verder.

School

Ik heb gekozen voor de studie Communication and Multimedia Design, nadat ik op een snuffelstage mijn interesse ontwikkelde op het gebied creatieve online diensten. Ik liep namelijk stage bij a&m impact, een creatief bureau dat bijvoorbeeld websites en apps maakt.

Wat ik belangrijk vind aan een website, app of online tool is dat deze gebruiksvriendelijk moet zijn. Om een uiteindelijk product op te leveren dat daadwerkelijk voldoet aan de eisen en de verwachtingen van de gebruikers, is iets wat ik graag wil leren en me eigen maken. Daarom heb ik gekozen voor de richting van interaction design.

Ambitie

In de komende tijd wil ik mezelf als UX/UI & Interaction Designer steeds meer vormen en plaatsen in het vakgebied. Ontdekken wat ik écht graag doe, waar ik goed in ben en waar nog juist wat te leren valt.

Dit wil ik mede gaan bereiken door aan de slag te gaan als stagiar in het UX team van Knab. Deze uitdaging ga ik vanaf september aan en ik hoop hier als een echte UX designer vandaan te komen, met mijn eigen expertise en ervaringen.

Over mijn stage en ontwikkeling als UX designer deel ik regelmatig wat updates op mijn LinkedIn.

Leerdoelen

Ik heb voor mezelf meerdere leerdoelen geformuleerd voor de komende periode in mijn studie. Namelijk de course Interactions 4 Mobile. De naam verklapt al genoeg denk ik.

Door middel van de onderstaande leerdoelen wil ik mezelf als ontwerper steeds verbreden. De kennis die ik heb en de tools waar ik mee werk.

Leerdoel 1: Ik wil mezelf wegwijs maken binnen de wereld van prototypen. Hierbij kan je denken aan het maken van een uitgewerkte app, maar ook aan een simpele schets.
Leerdoel 2: Ik wil leren om mijn eigenschap ‘perfectionisme’, op een laag pitje te kunnen zetten als er een knoop moet worden doorgehakt.
Bekijk mijn werk  🚀